19/01/2022

Administrativt förvar av palestinier är ett brott mot internationell rätt och mänskligheten: vi kräver att det upphör!


Ett upprop från Europeiska alliansen för stöd åt palestinska fångar


Coalition européenne de soutien aux prisonniers palestiniens

Coalición europea de apoyo a los prisioneros palestinos

Europäische Allianz für die Solidarität mit den Palästinensischen Gefangenen e.V.

Ungefär 500 palestinier hållna som administrativa fångar i de israeliska ockupationsmyndigheternas fängelser har meddelat sitt beslut att vägra att inställa sig inför ockupationsdomstolarna fr.o.m. 2022.

Detta beslut kom som ett svar från dessa fångar på ockupationsmyndighetens praxis med en arbiträr lag, lagen om administrativt förvar, särskilt efter att de israeliska domstolarna bevisat att de är en del av ockupationssystemet som legitimerar och skyddar dess olagliga åtgärder, och inte uppfyller normerna om rättvisa domstolar, Beslutet följde en hungerstrejk av 6 administrativa fångar som varade flera månader. Syftet är att tvinga fängelsemyndigheterna att frige dem eller sätta en gräns för längden på deras olaglig internering. 

Administrativt förvar är en arbiträr internering som ger den israeliska ockupationsmyndigheten rätt att arrestera vilken palestinsk person som helst utan att meddela någon anklagelse och att fängsla den under en period på upp till sex månader, med förbehåll för förlängning. Under fängelsetiden, som ibland kan sträcka sig över flera år, ställs den häktade inte inför domstol och kan alltså inte försvara sig.

Ockupationsmakten har i stor utsträckning använt denna lag, som går tillbaka till Brittiska Palestinamandatet. Sedan början av den israeliska ockupationen av Västbanken och Gazaremsan har ockupationsmyndigheten utfärdat ung. 54 000 nya eller förnyade häktningsorder, och under år 2021 har ca. 1 595 nya eller förnyade häktningsorder utfärdats.

För att konfrontera denna praxis i strid med internationella konventioner och reglerna om mänskliga rättigheter har den palestinske administrativa fången inget annat val än att starta en öppen hungerstrejk, som äventyrar hans liv, för att tvinga ockupationsmyndigheten att specificera varaktigheten av deras häktning och därmed släppa den vid en viss tidpunkt. 

Med 500 palestinska administrativa fångar som annonserar sitt beslut att inte inställa sig inför de militära ockupationsdomstolarna från början av det nya året 2022, vi, undertecknarna av detta upprop, bekräftar vårt stöd för dessa fångars kamp och stödjer alla palestinska fångar tills de uppnår sin frihet.

Vi uppmanar alla internationella människorättsinstitutioner, särskilt Rådet för mänskliga rättigheter i Genève, och de europeiska ländernas parlament, och i synnerhet Europaparlamentet, att ta en tydlig ståndpunkt om denna godtyckliga praxis av administrativt förvar, och att tvinga Israel att sluta tillämpa den. Vi uppmanar också alla organisationer som stödjer det palestinska folkets rättigheter att uttrycka sin solidaritet med mer än 500 palestinska administrativa fångar så att de kan nå sin frihet. 

Slutligen kräver vi frigivning av alla palestinska fångar, barn, sjuka, äldre och kvinnor.

Allt stöd för de palestinska administrativa fångarna i deras kamp och deras beslut att vägra inställa sig inför ockupationsdomstolarna!

Stoppa den administrativa interneringen!

Frihet för alla palestinska fångar i den israeliska ockupationens fängelser!

Den Europeiska alliansen för stöd åt palestinska fångar

Bryssel den 31 december 2021

 

   Skicka din underskrift till asrafalastin[at]web.de

De första 212 undertecknarna 

The-European-Alliance-in-Defence-of-Palestinian-Detainees
Liegnitzstr. 28, 53721 Siegburg, Germany,
Tel: 00491715411168, Fax: 0049-2241-2653744
asrafalastin[at]web.de
 
http://asrafalastin.eu

https://www.facebook.com/pages/The-European-Alliance-in-Defence-of-Palestinian-Detainees/590907887618242 

Accountnumber.: Kreissparkasse Köln, IBAN: DE08 3705 0299 0001 0389 45, BIC: COKSDE33

Aucun commentaire: