19/01/2022

Η διοικητική κράτηση Παλαιστινίων είναι έγκλημα ενάντια στο διεθνές δίκαιο και την ανθρωπότητα, και απαιτούμε την κατάργησή της!

Έκκληση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την υπεράσπιση των Παλαιστινίων κρατουμένων


Coalition européenne de soutien aux prisonniers palestiniens

Coalición europea de apoyo a los prisioneros palestinos

Europäische Allianz für die Solidarität mit den Palästinensischen Gefangenen e.V.

500 περίπου Παλαιστίνιοι διοικητικοί κρατούμενοι στις φυλακές των Ισραηλινών αρχών κατοχής ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην εμφανιστούν ενώπιον των κατοχικών δικαστηρίων, στις αρχές του 2022.

Αυτή η απόφαση ήρθε ως απάντηση αυτών των κρατουμένων στην πρακτική των αρχών κατοχής της εφαρμογής ενός αυθαιρέτου νόμου, του νόμου περί διοικητικής κράτησης, ειδικότερα.

Αφού τα ισραηλινά δικαστήρια απέδειξαν ότι αποτελούν μέρος του κατοχικού συστήματος που νομιμοποιεί τις παράνομες διαδικασίες της και παρέχει κάλυψη σε αυτές, και δεν πληροί τα πρότυπα της δίκαιης απονομής δικαιοσύνης, της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί από 6 διοικητικούς κρατούμενους η επ’ αόριστο απεργία πείνας, με στόχο να αναγκαστούν οι αρχές της φυλακής να τους απελευθερώσουν ή να βάλουν κάποιο όριο στη διάρκεια της παράνομης κράτησής τους.

Η διοικητική κράτηση είναι μια αυθαίρετη κράτηση που δίνει στις ισραηλινές αρχές κατοχής το δικαίωμα να συλλαμβάνουν οποιονδήποτε Παλαιστίνιο άνδρα ή γυναίκα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες και να τον φυλακίζουν μέχρι έξι μήνες, με δυνατότητα επέκτασης του χρονικού ορίου. Κατά την περίοδο της κράτησης, η οποία μερικές φορές μπορεί να φτάσει και χρόνια, ο κρατούμενος δεν κατηγορείται για κάτι συγκεκριμένο ούτε και προσάγεται ενώπιο της δικαιοσύνης προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Οι δυνάμεις κατοχής έχουν κάνει ευρεία χρήση αυτού του νόμου, ο οποίος χρονολογείται  από την περίοδο της Βρετανικής Εντολής για την Παλαιστίνη. Από την αρχή της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, οι κατοχικές αρχές έχουν εκδώσει περίπου 54.000 εντάλματα σύλληψης ή ανανέωσης της διοικητικής κράτησης, και το 2021, έχουν εκδοθεί σχεδόν 1.595 εντάλματα σύλληψης ή παράτασης της διοικητικής κράτησης.

Για να αντιμετωπίσει την πρακτική της παραβίασης των διεθνών συμβάσεων και των κανόνων του διεθνούς  ανθρωπιστικού δικαίου, ο Παλαιστίνιος διοικητικός κρατούμενος δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κηρύξει απεργία πείνας διαρκείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, προκειμένου να αναγκάσει τις κατοχικές αρχές να προσδιορίσουν τη διάρκεια της κράτησής του και έτσι να τον αφήσει ελεύθερο μετά από κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης 500 Παλαιστίνιων διοικητικών κρατούμενων να μην εμφανιστούν στα κατοχικά στρατοδικεία στις αρχές του νέου έτους 2022,εμείς, οι υπογράφοντες αυτή τη δήλωση, βεβαιώνουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα αυτών των αιχμαλώτων και τη στήριξή μας σε όλους τους κρατούμενους της Παλαιστίνης μέχρι την απελευθέρωσή τους.

Καλούμε όλες τις διεθνείς  οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, και τα Κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών, και ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να λάβει σαφή θέση σχετικά με αυτή την αυθαίρετη πρακτική χρήσης του νόμου περί αυθαίρετης διοικητικής κράτησης από τις κατοχικές δυνάμεις και να υποχρεώσει το Ισραήλ να πάψει να το χρησιμοποιεί. Καλούμε επίσης όλους τους φορείς που υποστηρίζουν τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πάνω από 500 Παλαιστίνιους διοικητικούς κρατούμενους ώστε να αποκτήσουν την ελευθερία τους.

Τέλος, απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων, παιδιών, ασθενών, ηλικιωμένων και γυναικών.

Πλήρης υποστήριξη στους Παλαιστίνιους διοικητικούς κρατούμενους στον αγώνα τους και την απόφασή τους  να μην εμφανιστούν στα κατοχικά δικαστήρια!

Να σταματήσει η διοικητική κράτηση!

Λεφτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές της ισραηλινής κατοχής.

Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την υπεράσπιση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Βρυξέλλες, 31 Δεκεμβρίου 2021 

Παρακαλούμε στείλτε την υπογραφή σας στο asrafalastin[at]web.de

 Οι 212 πρώτες υπογραφές

The-European-Alliance-in-Defence-of-Palestinian-Detainees

Liegnitzstr. 28, 53721 Siegburg, Germany,

Tel: 00491715411168, Fax: 0049-2241-2653744

https://www.facebook.com/The-European-Alliance-in-Defence-of-Palestinian-Detainees-590907887618242/

asrafalastin[at]web.de

http://asrafalastin.eu

Accountnumber.: Kreissparkasse Köln, IBAN: DE08 3705 0299 0001 0389 45, BIC: COKSDE33

Aucun commentaire: